A Blancco Technology Group kiérdemelte a CESG Commercial Product Assurance tanúsítványát | Blancco
A Blancco Technology Group kiérdemelte a CESG Commercial Product Assurance tanúsítványát
A használtmobil-piac aranybánya vagy inkább egy fekete lyuk?
2015-08-15
A Blancco felvásárolja a Tabernust
2015-10-01
A használtmobil-piac aranybánya vagy inkább egy fekete lyuk?
2015-08-15
A Blancco felvásárolja a Tabernust
2015-10-01
Összes bejegyzés

A Blancco Technology Group kiérdemelte a CESG Commercial Product Assurance tanúsítványát

Van pár izgalmas hírünk! A CESG Commercial Product Assurance hitelesítéssel látta el a Blancco Technology Groupot. Ez adattörlő szoftverünknek már a hetedik egymást követő CESG elismerése az angol kormány részéről az utóbbi 10 évben.

Hogy mivel is jár ez az elismerés? Először is, a CESG nem csak, hogy hitelesítette a Blancco 5 megoldást a jelenlegi formájában, de ezt még a jövőbeni fejlesztésekre is kiterjesztette. Ez olyasvalami, amelyet más szervezet még soha nem ért el korábban. Másodsorban, és ez nagyon fontos dolog, az igazolás megerősíti az egyedi adattörlő módszerünket, a merevlemez minden felülírását követően.

Miért is olyan fontos ez? Egyrészt ez egy elismerés a világ minden részén dolgozó csapataink munkája és elkötelezettsége iránt. Ha találkoznak bármely munkatársunkkal, azonnal észrevehető, hogy ők soha nem elégednek meg az „elég jóval”. És azt is jelenti, hogy jól csinálunk valamit és fontosnak tartjuk, hogy szoftverünket technikailag egyre fejlettebbé tegyük, és képesek legyünk igazodni a folyamatosan változó információbiztonsági követelményekhez, ajánlásokhoz és jogszabályokhoz.

Dollarphotoclub_32256309-300x200

Mindemellett ennek a tanúsítványnak távolra mutató előnyei is vannak az egészségügyi szervezetek, oktatási intézmények és – ami legfontosabb – az angol kormány részére. Az Angliában működő kormányzati szervek és más cégek, mint az egészségügyi szolgáltatók és oktatási intézmények kötelezően meg kell, hogy tisztítsák eszközeiket a HMG adatoktól egy hitelesített szoftverrel, a kormányzati politika által megszabott kritériumok szerint. A Blancco 5 megoldás CESG hitelesítése elősegíti, hogy az üzleti vállalkozások és a helyi vagy regionális kormányzati szervek garantáltan megfeleljenek az adatvédelmi törvénynek.

Figyelembe kell venni, hogy az angol kormányzat és közszféra által „termelt” adatok 80%-a „hivatalos” kategóriába sorolandó. Mit is jelent az, hogy „hivatalos”?
A CESG szerint a következőképp definiált a kifejezés: „rutin működési eljárások és szolgáltatások, amelyek nyilvánosságra kerülése nagy valószínűséggel káros következményekkel járna.” Ez az, amiért az angol kormány mindent elkövet a kiberbiztonsági intézkedések szigorítása ügyében. Idéznénk Vince Cable-t, az angol kormány ügyvezető titkárát: „Az Egyesült Királyság világelső digitális gazdasággal rendelkezik, amely háromszor olyan gyorsan növekszik, mint a teljes gazdaság, és több mint egymillió embert foglalkoztat. A cégek minden 5 fontjukból 1-et az interneten keresnek meg, úgyhogy alapvető érdekünk, hogy harcoljunk az online bűnözés ellen és biztosítsuk kis- és nagyvállalataink védettségét.”

Dollarphotoclub_62613319-300x205

A törvényi megfelelésen túl – amelyről mindnyájan tudjuk, hogy néha elérhető egy listára tett pipával is – a tanúsítványunk teljes védvonalat nyújt a kibertámadások és adatszivárgások ellen a cégeknek és az angol kormánynak. Így megakadályozhatjuk, hogy  kár érje hírnevüket és szellemi tulajdonaikat.  Továbbá ezen szervezetek segítségünkkel  a jogszabályi előírásoknak is képesek megfelelni, így elkerülhetik a felügyeleti hatóságok bírságait is.

Tekintve az USA kormányzata ellen az utóbbi időben intézett támadásokat – elsőként az IRS hack májusban és később a társadalombiztosítási számok nagyméretű kiszivárgása –, ez egy igazán jó jel, hogy a brit kormány tanul mások hibájából és megelőző intézkedéseket foganatosít.

A Blancco Technology Group kiérdemelte a CESG Commercial Product Assurance tanúsítványát
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.