torolni-kotelezo

Törölni kötelező – Útmutató munkáltatók és informatikai szolgáltatók számára

Európában az egyik legfontosabb alkotmányos érték az emberi méltóság. Minden alapjogot, így a személyes adatok védelméhez való jogot is ebből vezetünk le. A digitális korszakba történő átlépéssel azonban ez a jogunk számos új módon került veszélybe. Egy munkavállaló böngészési előzményeiből például munkáltatója következtethet a betegségeire, vallási hovatartozására és politikai nézeteire. Ilyen adatok folyamatosan keletkeznek az általunk használt informatikai eszközökön – számítógépeken és okostelefonokon.

Az EU GDPR széles körben ír elő adattörlési kötelezettséget a piaci és az állami szektorok szereplői számára. Minden munkáltató esetében keletkezik ilyen kötelezettség, de olyankor is, ha egy gazdasági szervezet informatikai adathordozók, például mobiltelefonok vagy számítógépek, merevlemezek forgalmazásával vagy javításával foglalkozik. Ezeket a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság NAIH/2019/2450. számú állásfoglalása segít értelmezni, amelyet jelen útmutatónkban részletesen tárgyalunk.
adattorles-adat

A megfelelő adattörlési megoldás kiválasztása

A szoftveres adattörlés napjaink elsőszámú leselejtezési megoldása. Elemzésünk segítséget nyújt a megfelelő törlési megoldás kiválasztásához.
adattorles-legjobb-partner

A minősített adattörlés és leselejtezés legjobb gyakorlatai

Útmutatónk segítséget nyújt egy megbízható adattörlési rendszer kialakításához és az adathordozók biztonságos leselejtezéséhez.

Korábbi elemzések