ADISA tanúsítványt kapott a Blancco SSD&Mobile Erasure megoldása
ADISA tanúsítványt kapott a Blancco SSD&Mobile Erasure megoldása
Töröljünk vagy daráljunk?
2022-03-29
A törölt fájlok tényleg megsemmisülnek?
2022-07-06
Töröljünk vagy daráljunk?
2022-03-29
A törölt fájlok tényleg megsemmisülnek?
2022-07-06
Összes bejegyzés

ADISA tanúsítványt kapott a Blancco SSD&Mobile Erasure megoldása

A világszerte elismert ADISA Csoport tanúsítványa a piacon a legszigorúbb és legismertebb tesztek közé tartozik. A Blancco büszke arra, hogy az SD/ NVMe és Mobile Erasure megoldása kiérdemelte az ADISA tanúsítványát.

Az ADISA vagyis az Asset Disposal and Information Security Alliance IT-biztonsági tanúsítási, oktatási és tanácsadási szolgáltatásokat kínáló szervezet. Az ADISA több mint tíz éve tanúsítja azokat a vállalatokat, akik adatfertőtlenítési szolgáltatásokat kínálnak, és tevékenységét elismerte a brit védelmi minisztérium. Ez a szervezet egyben a brit adatvédelmi hatóság által is használt adatfertőtlenítési szabványok megalkotója.

Az ADISA a gyártók szoftveres megoldásait több hardverrel teszteli, legyen az hagyományos vagy NVMe SSD meghajtó.

A Blancco általában örömmel áll elébe a külső szervezetek tesztelésének, ezzel is biztosítva ügyfeleit, hogy megoldásai megfelelnek a különböző szabványoknak. Az ADISA audit folyamatának több rétege van, például teljes audit, be nem jelentett operatív audit és kriminalisztikai audit. Ez a metodológia a garancia arra, hogy az ADISA tanúsítvánnyal rendelkező vállalatok minőségi iparági szabványok szerint működnek.

A két tesztelt és ADISA tanúsítvánnyal ellátott Blancco megoldás a Blancco Drive Eraser és a Blancco Mobile Eraser.

Hogyan történt a tesztelés?

A Blancco Drive Eraser sikeresen teljesítette az ADISA Teszt 1 és 2 -es szintjét SSD-k és NVMe-k tekintetében. A tesztelési dokumentációban ez áll: „A Blancco Drive Eraser 7.2-es verzió a felhasználói kézikönyvben foglaltak szerint, a NIST Purge algoritmust használva felülírt minden felhasználói adatot a minta adathordozón, ezzel biztosítva, hogy azokat nem lehet visszaállítani az ADISA TESZT 2-es szintnek megfelelő kriminalisztikai technikákkal.” A teszteléshez egy 128Gb SATA SSD-t és egy 256 GB NVMe meghajtót használtak.

A Blancco Mobile Eraser az ADISA Teszt 1-es szintjét teljesítette okostelefonok és táblagépek esetén. Ebben az esetben a tesztelés támadást szimulált Android telefon, Apple iPhone és Apple iPad ellen. Egyik készülék esetében sem sikerült sem egy alkalmi kiberbűnözőnek, sem egy kereskedelmi adatvisszaállító szervezetnek az adatokhoz hozzáférnie, az összes esetben azok visszaállíthatatlanul megsemmisültek.

Az ADISA tesztjein túl a Blancco világszerte folyamatosan teszteli és auditáltatja megoldásait a különböző független piaci és kormányzati szervezetekkel. Ezek a szervezetek elemzik a Blancco szoftverei által használt algoritmusokat, metódusokat, vizsgálják a megoldások hatékonyságát.

A Blancco adattörlési és adatfertőtlenítési megoldásait 12-nél több hatósági szervezet és vezető intézmény tesztelte, tanúsította és javasolja, így nyugodtan állíthatjuk, hogy nincs más olyan adattörlési szoftver, mely ilyen sok független tesztelő laboratórium, kormányzati ügynökség és hivatalos szerv szigorú elvárásainak megfelelne.

Ha tetszett a cikk:

Érdeklik a hasonló hírek?

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

ADISA tanúsítványt kapott a Blancco SSD&Mobile Erasure megoldása
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.