Mi az a Blancco PreInstall, és hogyan segíti a vállalati adattörlési folyamatokat? | Blancco
Mi az a Blancco PreInstall, és hogyan segíti a vállalati adattörlési folyamatokat?
A titkosított adatok sincsenek biztonságban
2019-12-04
Két új Blancco szabadalom
2020-07-06
A titkosított adatok sincsenek biztonságban
2019-12-04
Két új Blancco szabadalom
2020-07-06
Összes bejegyzés

Mi az a Blancco PreInstall, és hogyan segíti a vállalati adattörlési folyamatokat?

A Blancco PreInstall segítségével készíthetünk egy MSI csomagot, mely tartalmazza a Blancco Drive Eraser ISO fájlját. Az MSI fájl Windows környezetben futtatható, segítségével elindítható az adatfertőtlenítés.

A Blancco-nál folyamatosan keressük hogyan tehetjük hatékonyabbá vállalati ügyfeleink adattörlési folyamatait. A Blancco PreInstall egy régóta létező megoldásunk, amelynek segítségével egy MSI csomagot készíthetünk, mely tartalmazza a Blancco Drive Eraser ISO-t.

Az MSI fájl Windows környezetben futtatható, segítségével távolról is elindítható a törlés folyamata.

A Blancco PreInstall Windows PE környezetekben is futtatható, manuálisan vagy parancssori szkriptek segítségével. A Blancco PreInstall a helyi merevlemezre telepíti a Blancco Drive Eraser ISO-t, és újraindítja a rendszert, hogy futtathassa a Blancco Drive Eraser megoldást.

A megoldás távolról is elindítható, továbbá lehetővé teszi a Drive Eraser konfigurálását programozás segítségével, mindehhez nem kell használni a hagyományos Blancco Drive Eraser Image Configuration Tool-t.

A Blancco PreInstall közvetlenül a Windows-ból szedi össze az eszköz információkat és közvetlenül elindítja a törlést – anélkül, hogy a rendszerbeállításokat kellene módosítani, a megoldás ebben is különbözik a PXE vagy USB bootolástól. Ezért nincs szükség a BIOS beállítások módosítására.

Továbbá, a Blancco PreInstall kiolvassa a wifi beállításokat a windowsos környezetből, és átadja azokat a Blancco Drive Eraser-nak. Ez nagyon hasznos funkció a vállalati laptopok távoli törléséhez. Biztonsági incidens esetén, vagy ha a laptopot ellopták, elveszítették, a rendszergazda távolról is elindíthatja a törlést.

Esettanulmány

Egy globális technológiai vállalat példáján keresztül nézzük meg, hogyan használható a gyakorlatban a Blancco PreInstall megoldás.

A vállalatnál az IT részleg felelős az alkalmazottak által használt összes számítógép menedzseléséért, több szoftvert is használnak erre a célra. Amikor a laptopok elérték életciklusuk végét, azokat újrahasznosítják. A rendszergazdák a Microsoft SCCM segítségével távolról egy zip fájlt küldenek a gépre, ez a zip fájl tartalmazza a Blancco PreInstall-t és a Blancco Drive Eraser-t. A Windows Registry beállításokban megváltoztatják az ISO beállításokat egy szkript segítségével. Ezt két ok miatt teszik: egyes gépek proxy segítségével csatlakoznak a hálózathoz, illetve a gépeknek különböző szabványú adatfertőtlenítésre van szükségük, attól függően, hogy milyen országban vannak.

A Blancco PreInstall segítségével a rendszergazdák azonnal dinamikusan konfigurálják a gépeket. Miután az adatfertőtlenítési folyamatot távolról elindítják, a célgépet beállítják, hogy automatikusan zárjon le.

A digitálisan aláírt, hamisítás ellen védett, részletes törlési jegyzőköny távolról bekerül a Blancco Management Console-ba, így a rendszergazdák megbizonyosodhatnak arról, hogy a törlés teljes volt, a megfelelő ellenőrzések és tanúsítás is megtörtént.

A Blancco PreInstall egy könnyen kezelhető megoldást jelent a vállalati adattörlési folyamatok menedzseléséhez, amikor az adott eszköz elérte életciklusa végét, vagy a gép gazdája kilép a szervezetből, netán elveszíti vagy ellopják a gépét. (Ha ezt beállítjuk, a teljesen automatizált törlést elindíthatja például az is, ha a Windows jelszót 10 alkalommal tévesen írja be valaki.)

Az adatfertőtlenítési folyamat távolról több gépre is elindítható párhuzamosan, ezek az automatizált folyamatok megkönnyítik az eszközök menedzselését. A vállalatok biztosak lehetnek benne, hogy a különböző telephelyeken lévő eszközöket mindig a helyi előírásoknak megfelelően törlik.

A Blancco PreInstall emellett a hardverleltár elkészítésében is segít, mivel törlés nélkül is lefuttatható. Ilyenkor csak a hardverekre vonatkozó információkat gyűjti össze, és továbbítja a Blancco Management Console-ba (ehhez asset manager licencekre van szükség).

Amennyiben szeretné kipróbálni a Blancco PreInstall szoftvert, igényeljen demó verziót.

Mi az a Blancco PreInstall, és hogyan segíti a vállalati adattörlési folyamatokat?
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.