Biztonsági kockázatok gátolják a BYOD terjedését | Blancco
Biztonsági kockázatok gátolják a BYOD terjedését
Törölni kell az ügyvédek mobilját
2016-02-29
A kínai androidos trójai napi félmillió dollárt kaszál
2016-07-05
Törölni kell az ügyvédek mobilját
2016-02-29
A kínai androidos trójai napi félmillió dollárt kaszál
2016-07-05
Összes bejegyzés

Biztonsági kockázatok gátolják a BYOD terjedését

Egy friss felmérés szerint minden ötödik olyan vállalatnál történt már biztonsági incidens, amely lehetővé tette az alkalmazottai számára a személyes tulajdonban lévő okostelefonjaik használatát a vállalati környezetben. A BYOD bevezetése az IT kockázatok növelése mellett a rendszergazdáknak is jelentős terhelést jelent.

A Crowd Research Partners közzétette a vállalati partnereivel közös BYOD és mobilbiztonsági felmérésének eredményeit. A Bitglass, a Blancco Technology Group, a Check Point Technologies, a Skycure, a SnoopWall és a Tenable Network Security segítségével végzett piackutatás kérdéseire több mint 800 nemzetközi IT biztonsági szakember válaszolt. Az eredmények elemzése több konfliktusra rávilágított a BYOD trenddel kapcsolatban.

A növekvő produktivitás és az alkalmazottak elégedettsége a BYOD bevezetésének két legfontosabb motivációja” – emeli ki Holger Schulze, a 300 ezer tagot számláló és a felmérés adatait biztosító LinkedIn IT biztonsági közösség alapítója. Az adattörléssel foglalkozó Blancco szakértője, Paul Ristoja azonban azt is hangsúlyozza, hogy a BYOD engedélyezésének köszönhetően folyamatosan növekszik a mobiltelefonokkal kapcsolatos biztonsági incidensek száma, és nő a rendszergazdák terhelése is. A szakember szerint a BYOD bevezetése ugyanakkor alkalmat jelent a vállalatok számára, hogy átgondolják biztonsági szabályozásaikat, például az eszközön tárolt adatok törlésének kérdését. Így adott esetben a jelenleginél megbízhatóbb rendszert építhetnek fel, és jobban kihasználhatják a vállalati mobilitásban rejlő lehetőségeket.

byod-1

A tanulmány főbb megállapításai:

  • A BYOD bevezetésének legnagyobb ellenérveit a biztonsági megfontolások (39%) és az alkalmazottak adatbiztonságára vonatkozó megfontolások (12%) képezik, mialatt a menedzsment ellenkezése (3%) és a felhasználói tapasztalatok hiánya (4%) jóval kisebb szerepet játszik.
  • Minden ötödik vállalatnál történt már a mobiltelefonokkal kapcsolatos biztonsági incidens, elsősorban valamilyen kártevőnek vagy rosszindulatú vezeték nélküli kapcsolatnak köszönhetően.
  • A BYOD bevezetése jelentősen növeli a rendszergazdák (35%) és az ügyfélszolgálat (27%) terhelését.
  • A növekvő fenyegetések, adatvesztések és új szabályozási igények ellenére csupán a vállalatok 30 százaléka tervezi az IT biztonsági költségvetésének növelését, a többiek változatlanul hagyják vagy csökkentik a büdzséjüket.
Biztonsági kockázatok gátolják a BYOD terjedését
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.