Szándékosan rongáljuk a telefonunkat | Blancco
Német tanúsítvány a Blancco-nak
2017-05-26
DoD Data Erasure
A DoD 5220.22-M szabvány története és mai alkalmazhatósága
2017-06-15
Német tanúsítvány a Blancco-nak
2017-05-26
DoD Data Erasure
A DoD 5220.22-M szabvány története és mai alkalmazhatósága
2017-06-15
Összes bejegyzés

Szándékosan rongáljuk a telefonunkat

Blancco Mobile Crash

Hajlamosak vagyunk szándékosan rongálni egyébként tökéletesen működő mobiltelefonunkat, ha egy frissebb modell piaci megjelenésére várunk. Pedig érdemesebb lenne eladni vagy elajándékozni a készüléket – adataink szakszerű törlésekor ne feledkezzünk el egyik alkalommal sem!

Már nem vigyázunk annyira óvatosan mobiltelefonunkra, ha egy frissebb modell megjelenését bejelenti a gyártó, és lecserélnénk aktuális, egyébként tökéletesen működő telefonunkat. Ilyenkor gyakrabban esik ki a kezünkből a telefon, és landol esetleg egy nagyobb pocsolyában.

Az embereknek szükségük van egy nyomós okra a cseréhez. A jelenséget olyan prózai tárgyak esetében, mint napszemüveg, bögre vagy fogkrém is megfigyelték.

Csökkentjük a bűntudatot

A kutatás a The Journal of Marketing Research szaklapban jelent meg, amerikai egyetemi kutatók jegyzik. A szakemberek első körben egy 3000 ellopott iPhone készüléket tartalmazó weboldal adatait vizsgálták meg. A következtetés: ha a gyártó bejelentett egy újabb modellt – mint az idén szeptemberre ígért új iPhone-t – akkor a felhasználók kevésbé törődtek elvesztett telefonjuk kinyomozásával, mint korábban. A weboldal adatait egy 600 fős kutatás is megerősítette.

A kutatók további termékekkel – napszemüveg, bögre, parfüm – egy ezer fős mintán ismételték meg felmérésüket. Ebben az esetben is kiderült, hogy kevésbé vigyázunk meglévő tárgyainkra, ha egy frissebb modellre várakozunk. A magyarázat: ezzel csökkentik bűntudatukat, melyet a tökéletesen működő telefon cseréjekor éreznének.

Töröljük adatainkat!

Ha mi is a kétévente telefont cserélők között vagyunk, akkor érdemes régi készülékünket online eladni vagy rokonnak, családtagnak, ismerősnek ajándékozni. Bármit is tennénk, mielőtt végleg megválnánk a régi telefontól, ne feledkezzünk meg, hogy szakszerűen töröljük a készülékről felhasználói adatainkat.

Forrás: The New York Times

Szándékosan rongáljuk a telefonunkat
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.