Jegyzőkönyvezett megsemmisítés | Blancco
Európai Unió
Nem jól kezelik az adatokat
2014-10-17
Hány felülírás szükséges egy merevlemez teljes törléséhez?
2014-10-17
Európai Unió
Nem jól kezelik az adatokat
2014-10-17
Hány felülírás szükséges egy merevlemez teljes törléséhez?
2014-10-17
Összes bejegyzés

Jegyzőkönyvezett megsemmisítés

Jegyzőkönyvezett megsemmisítés

Jegyzőkönyvezett megsemmisítés

A jövőre hatályba lépő új uniós adatvédelmi szabályok miatt a magyarországi vállalatok egyik legnagyobb problémájává válhat, hogy miként tudják leselejtezni régi adathordozóikat úgy, hogy a rendelkezéseknek mindenben megfeleljenek. A kérdésre a jegyzőkönyvezett fertőtlenítés kínálhat megoldást.

Ma még kevés vállalkozás adminisztrálja, ha leselejtez egy adathordozót, de erre hamarosan rendelet kötelezhet minden céget. Az Európai Unió jövőre életbe lépő új adatvédelmi irányelve szigorítani fogja az adatkezelés szabályait, beleértve a használt adathordozók kezelését is.

maxxeguard_20140328

„Magyarországon ez a témakör még nem került előtérbe” – mondja Bődi Levente, a nemrég alakult Data Destroy Kft. marketingvezetője. A cég szolgáltatásként kínálja a régi adathordozók – merevelemezek, mobiltelefonok, USB kulcsok – minősített és jegyzőkönyvezett leselejtezését partnerei számra.

maxxeguard_20140328-3

A Data Destroy a világ vezető gyártójaként elismert, többek között NATO minősítéssel is rendelkező Blancco adattörlési megoldásait alkalmazza. A cég rendelkezik egy MAXXeGUARD adathordozó-daraboló berendezéssel is, melynek segítségével a leselejtezni kívánt merevlemezeket akár milliméteres részekre apríthatja.

maxxeguard_20140328-4

A legérdekesebb azonban az üzleti modelljük: a használt számítógépeket akár fel is vásárolják a vállalatoktól, így a leselejtezés azoknak nemhogy pénzbe kerül, de még kereshetnek is a régi eszközökön.

maxxeguard_20140328-7

A Blancco és a MAXXeGUARD megoldásait Magyarországon forgalmazó V-Detect Antivírus Kft. ügyvezetője, Petrányi-Széll András szerint ez a modell felel meg leginkábba hazai vállalatoknak, amelyek ezen a területen is a költséghatékony, de a jogszabályoknak megfelelő megoldásokat keresik.

Jegyzőkönyvezett megsemmisítés
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.