Szexuális tartalmú fotókat tett közzé egy cég a Facebookon | Blancco
Szexuális tartalmú fotókat tett közzé egy cég a Facebookon
Adattörlés virtualizált környezetben
2014-10-15
Szerver
Törli az adatokat a webszolgáltató
2014-10-17
Adattörlés virtualizált környezetben
2014-10-15
Szerver
Törli az adatokat a webszolgáltató
2014-10-17
Összes bejegyzés

Szexuális tartalmú fotókat tett közzé egy cég a Facebookon

Egy Los Angeles-i nő perbe fogta a Sprint nevű céget személyiségi jogainak megsértéséért és személyazonosság-lopásért, miután számos olyan kép került fel a Facebookra, amely őt ábrázolja szexuális aktus közben, és mindez egy olyan telefonról került ki, amelyet eladott a Sprint áruháznak tavaly áprilisban.

A kereset szerint a Sprint felújítást és karbantartást végző gyárának egy alkalmazottja bejelentkezett a Facebook profiljába az eladott telefonján lévő alkalmazást használva, ésközzétette a képeket.

Sokkoló, traumatikus élmény volt”, mondta Mike Kazerouni, a nő ügyvédje. „Szerintem ez undorító! Nem tudtam még mindig rájönni, hogy miért teszi fel valaki annak a képeit a Facebookra, akivel még soha nem is találkozott.”

Az áldozat szerint a Sprint megígérte, hogy teljesen letörlik a telefonját, amikor elküldték Louisville-be felújításra. Azonban úgy véli, hogy valaki az üzemből tehette fel a képeit. A képek mindkét szereplője pereli a Sprintet. A nő ügyvédje elmondta, hogy mindkettenfolyamatosan kapják a megalázó és támadó jellegű kommenteket, mióta a képek kikerültek. „Nem tudják, hogy hány ember láthatta őket, de a kommentek száma alapján rengeteg”, mondta Kazerouni. „Mindketten porig vannak sújtva.

Ez az eset jó példa arra, hogy felelősséget kell vállalnunk az adatvédelmünkért. Két egyszerű lépéssel elkerülhető lett volna a fenti fiaskó:

1. Az adatok törlését végezzük el saját magunk az eszközeinken. A készülék gyári beállításokra visszaállítása jó módszer a személyes adatok törlésére.
2. Zárjunk le minden aktív folyamatot a Facebook biztonsági beállításainál. Ez kijelentkeztette volna az eszközt a Facebookból.

A cikk jó tanácsai kapcsán mindenképpen megemlítendő, hogy a javasolt gyári visszaállítás nem jelent végleges adattörlést!!! Viszonylag egyszerű, már a YouTube-on is fellelhető módszerekkel minden adat (kép, hang, videó) visszaállítható az okostelefonokon, tableteken, memóriakártyákon.

Vállalati szinten pedig kizárólag a minősített adattörlés jelent megoldást a mobileszközök adatainak végleges törlésére.

Forrás: Facecrooks

Szexuális tartalmú fotókat tett közzé egy cég a Facebookon
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.