Saját SSD törlési algoritmus

A Blancco saját algoritmust dolgozott ki az SSD meghajtók törlésére, mely független vizsgálatok szerint a legbiztonságosabb és leghatékonyabb megoldásnak bizonyult. A forradalmian új módszer automatizálja a vállalatok SSD törlési folyamatait, ezáltal időt, pénzt és erőforrásokat takarítva meg a szervezet számára.

Eltérően a mágneses HDD „hasonmástól”, az SSD elektronikusan tárolja az adatokat. Egy SSD flash (controller) olyan fejlett szoftver modulokat tartalmaz, amik el vannak rejtve az operációs rendszer és a felhasználó elől. Emiatt az SSD-k törlése egy igen bonyolult és összetett folyamat.

SSD Freeze Lock eltávolítása - a törlés kulcsa

A Blancco új szoftvere teljesen automatikusan hajtja végre az SSD Freeze Lock eltávolítását, így gondoskodik arról, hogy az SSD meghajtó biztonságosan törölhető legyen.

Bizonyítottan a Blancco szoftverei nyújtják a leghatékonyabb törlési módot

A független Stellar Data Recovery egy adatvisszaállító megoldásokat szállító vállalat, mely a legkorszerűbb helyreállító technológiájával tesztelte a Blancco törlési megoldásait. Ehhez az ADISA egyik módszerét alkalmazták a Blancco által letörölt SSD adathozdozó esetében az adatok visszaállítására. Az elfogulaltlan tesztelés bebizonyította, hogy a Blancco által törölt SSD-k teljesen tiszták, és törlés után nem található meg rajtuk semmilyen adat.