Jelentés a hardverek állapotáról

Az adattörlési és riportolási folyamat alatt a Blancco hardverteszttel kiadott változata számos vizsgálatnak veti alá a gép összetevőit. A tesztelés lehet automatikus vagy kézi vezérlésű, a tesztek eredményei pedig segítenek megállapítani az eszközök állapotát és az értékét.

Könnyen átlátható teszteredmények

A hardverek teszteredményei bekerülnek a jegyzőkönyvekbe, majd onnan automatikusan importálódnak a Blancco Management Console informatikai eszközök adatbázisába, ezáltal a teszteredmények könnyen átláthatóak és megtekinthetőek a felhasználók számára.

A tesztelések típusai

A Blancco olyan tesztelési lehetőségeket nyújt, amelyek képesek meghatározni a különféle hardverek állapotát. A szoftver vagy automatikusan rögzíti az eredményeket, vagy bizonyos esetekben a felhasználónak kell megerősítenie az eredmény helyességét.

A tesztek típusai:

Optikai meghajtó olvasási és írási tesztje.

A billentyűzet tesztelése során a szoftver egy virtuális billentyűzetet jelenít meg a képernyőn, majd a felhasználó a fizikai billentyűzeten a megfelelő billentyűket leütve vizuálisan meggyőződhet a hardver helyes működéséről.

A képernyő tesztelése esetén képek jelennek meg a képernyőn, és a felhasználóknak válaszolniuk kell a szoftver által meghatározott kérdésekre.

Az egér tesztelése során meghatározott pontokra kell kattintani az egérrel, majd ez alapján a felhasználó megerősítheti a hardver helyes működését.

A hang tesztelése esetén a felhasználónak a beépített hangszóróból hangokat kell végighallgatnia, majd ez alapján a felhasználó megerősítheti a hardver helyes működését.

A processzor tesztelése során automatikus tesztek futnak, melyek feltérképezik a processzor állapotát és teljesítményét.

Az alaplap tesztelése során automatikus tesztek futnak, melyek feltérképezik az alaplap állapotát és teljesítményét.

A memória tesztelése során automatikus tesztek futnak, melyek feltérképezik a memória állapotát és teljesítményét.

A merevlemez SMART tesztjei ellenőrzik az elektronikus és mechanikus teljesítményt.