Ontrack Eraser Degausser Mágneses Merevlemez Megsemmisítő Készülék

A NATO SECRET minősítéssel rendelkező, a központosított közbeszerzés keretei között is elérhető Ontrack Eraser Degausser mágneses megsemmisítő készülék egy olyan, szervezetek számára kifejlesztett megsemmisítő eszköz, amelynek segítségével könnyen, gyorsan és egyszerűen semmisíthető meg nagy mennyiségű merevlemez és mágnesszalag (pl. DAT/DDS Tape szalagok).

Az Ontrack Eraser Degausser könnyen, egy gombnyomással képes az adatok 100%-át megsemmisíteni másodpercek alatt. Ezzel a nagy teljesítményű törlőeszközzel akár 250 adathordozó is megsemmisíthető óránként, így az leselejtezés többé egyik szervezet számára sem jelenthet problémát.

Az Ontrack Eraser Degausser nem igényel semmiféle karbantartást. Folyamatosan működtethető, és egy adathordozó megsemmisítése maximum 5 másodpercet vesz igénybe.

A művelet során a teljes adathordozó felület megsemmisül, így az adathordozó teljes mértékben használhatatlanná válik, soha többet nem írható vagy olvasható.

Az Ontrack Eraser Degausser olyan nemzetközi szervezetek tanúsítványaival rendelkezik, mint a NATO vagy a CESG (az Egyesült Királyság Kormányának IT Biztonsági Csoportja).

A törlés nem feltétlenül jelent megsemmisülést is

Nagyon fontos, hogy az egyszerű törlés nem egyenlő az adatok megsemmisülésével. Merevlemezek esetében például az egyszerű formázás, vagy az operációs rendszer újratelepítése nem azonos az eszközök hatékony és teljes körű megsemmisítésével. Emiatt, ha egy szervezet meg akar válni valamilyen informatikai eszközétől, nem mindegy, hogy milyen törlési megoldással tisztítja meg azt.

Az Ontrack Eraser Degausser segítségével azonban a szervezetek nyugodtak lehetnek az adattörlést illetően, hiszen a belső, érzékeny adataik teljes mértékben megsemmisülnek, így azok még véletlenül sem juthatnak illetéktelen kezekbe.

Fontos tudatosítani, hogy a meghibásodott merevlemezeken az adatok még ott vannak. Így ha például egy merevlemezben meghibásodik az elektronika vagy a fejegység, akkor a merevlemezen látszólag nem hozzáférhetőek az adatok, szakszerű javítást követően azonban minden visszaállítható.

Ezért a meghibásodott merevlemezeket nem lehet a kukába dobni, vagy hulladékkezelőnek átadni, mivel azok élő vállalati adatokat tartalmazhatnak. A meghibásodott merevlemezek leselejtezésére ezért az egyetlen megbízható módszer a megsemmisítés, amely mágneses úton vagy darabolással történhet.

A NATO minősített Ontrack Degusser Eraser mágneses megsemmisítő készülék ezt a feladatot rendkívül hatékonyan és megbízhatóan oldja meg.

A 18 000 gauss erősségű mágneses mező generálásával az Ontrack Eraser Degausser költséghatékonyan, másodpercek alatt semmisíti meg a merevlemezek adathordozó felületét. Ez a mágneses erő lényegesen nagyobb, mint amit a merevlemezek gyártói ajánlanak, így az eszköz értékálló, a nagyobb kapacitású, jövőbeni merevlemezeket is biztonsággal semmisíti meg.

Specifikáció

  • Magasság: 27 cm
  • Szélesség: 70 cm
  • Mélység: 45,5 cm
  • Tömeg: 73 kg
  • Áramforrás: AC 100-240V
  • Frekvencia: 50Hz, 60Hz
  • Maximális üzemi hőmérséklet: 40 celsius
  • Mégneses erő: (gauss) 18.000 (csúcs), 10.000 (központi)
  • Megjegyzés: Földelt áramforráshoz csatlakoztatható

Összehasonlítás más demagnetizáló készülékekkel

A degausser készülék kiválasztásakor ügyelni kell arra, hogy a kereskedelmi forgalomban kapható készülékek teljesítménye nem azonos, és a készülékek nem egyforma külső minősítésekkel (például NATO, CESG) rendelkeznek.

A generált mágneses mező erőssége fontos jellemzője a demagnetizáló készülékeknek.

Néhány népszerű demagnetizáló berendezés összehasonlítása*:

Blancco-Ontrack Degausser
Gauss erősség: 18 000
Megsemmisítés ciklusa: 3 sec
Tömeg: 80 kg (szállítótáskával együtt)

Semshred HD3WXL
Gauss erősség: 9 300
Megsemmisítés ciklusa: 6-9 sec
Tömeg: 30 kg

Semshred HD-2
Gauss erősség: 8 300
Megsemmisítés ciklusa: 60 sec
Tömeg: 16 kg

VS SV91M
Gauss erősség: 7 000
Megsemmisítés ciklusa: 12 sec
Tömeg: 26 kg

VS SDD Master
Gauss erősség: 20 000
Megsemmisítés ciklusa: 75 sec
Tömeg: 149 kg

*A technikai adatok a gyártók weboldaláról származnak, és bármikor megváltozhatnak. Kérjük, hogy az aktuális adatokat ellenőrizze a gyártó weboldalán!