Törlési megoldások adatközpontok számára

Az adatközpontok komoly mennyiségű adatot tárolnak összetett hardverkörnyezetben, ezért hasonló komplexitású adattörlési módszerekre van szükség. A Blancco tanúsított adattörlő szoftverei maradéktalanul megfelelnek ezeknek a követelményeknek, hiszen lehetőség van automatizált adattörlésre, fájlok célzott törlésére, adatmegsemmisítésre a logikai meghajtókról, kiszerelt merevlemezekről és a storage tárolókról.

Az adattörlés informatikai kockázattal járó eseménynek tekinthető, emiatt a Blancco szoftverei minden esetben jegyzőkönyvet készítenek az adattörlésről.

A Blancco segítségével:

  • Biztonságos és költséghatékony módon lehet adatokat törölni a felhőből
  • A szabályozásoknak való megfelelés nem kérdés, megbízható megoldásokat nyújtunk még az olyan, különösen szabályozott iparágakban is, mint a kiskereskedelem, az egészségügyi- és pénzügyi szektor.
  • A fenntartható adatközpont megvalósítható, hiszen egy-egy törlés után az eszközöket újra fel lehet használni.
  • A költséghatékonyság könnyen elérhető, mivel a törlési folyamatok automatizáltak.

Teljes törlés

A teljes adattörlés lehetővé teszi a biztonságos és 100%-os adatmegsemmisítést a szervereken, önálló drive-okon és a fizikai adattároló rendszereken, ezáltal az értékkel rendelkező informatikai eszközök újrafelhasználhatóak, eladhatóak vagy átruházhatóak lesznek. A Blancco szoftverei védelmet nyújtanak az adatszivárgás ellen, valamint - a törvényi előírásoknak megfelelően - részletes jegyzőkönyvet készítenek minden egyes törlés után.

A merevlemezek fertőtlenítése különös jelentőséggel bír, ha azok eladásra vagy átruházásra kerülnek. A Blancco 5 for Servers törlőszoftver segítségével egyszerre többfajta lemez is hatékonyan és véglegesen törölhető.

A szerverek teljeskörű törlése magában foglalja az összes belső drive fertőtlenítését is. Az adatmegsemmisítés történhet helyileg vagy távirányítással is. A Blancco 5 for Servers egy automatizált és központilag menedzselhető törlési megoldás, amely lehetővé teszi a szerverek biztonságos megtisztítását.

Törlés élő környezetben

Az élő környzeteben akkor szükséges a törlés, amikor az adatra már nincs többé szükség; amikor nem megfelelő helyen tárolódik; amikor vándorol egyik rendszerből a másikba, amikor szükségtelenül megduplázódik, vagy bizonyos előírások és szabályozások előírják a törlés szükségességét. A Blancco adattörlési megoldásai a speciális fájlok, mappák, logikai meghajtók és adattárolók megtisztítására lettek kifejlesztve.

A Blancco Virtual többféle kiadásban elérhető:

  • VMware Hypervisor ESX és ESXi (VMFS), verziók: 4, 5, 6
  • Microsoft Hyper-V
  • Oracle Virtual Box
  • A következő virtuális merevlemez formátumok támogatottak: VMDK, VHDX, VDI és OVF

A fájlok törlése az egyik legfontosabb feladat, hiszen az adatközpontok számos adat másolatát is elmentik, ami redundanciát okoz. A Blancco File szoftver segítségével törölhetünk fájlokat és mappákat a PC-ken, szervereken és virtuális gépeken, ráadásul ezt a hálózaton keresztül, távolról is megteheti.

A mai felhő alapú környezetben az adatközpontokban biztoságos és költséghatékony megoldásokra van szükség, melyek lehetővé teszik a felhő konfiguráció újrahasznosítását, anélkül, hogy le kelljen azt bontani. Ennek érdekében a rendszergazdáknak központilag menedzselhető eszközökre van szükégük, melyek lehetővé teszik a LUN-ok törlését egy aktív környezetben is, melyben a storage nem kapcsolható ki. A Blancco LUN törli az egyedi meghajtókat csakúgy, mint a logikai meghajtókat(LUN). A törlés után a meghajtókat azonnal újra lehet használni.

Ahogyan az adatok migrálódnak és megtöbbszöröződnek, az olyan virtuális környezetekben is szükség van adattörlésre, mint a VMware, a Citrix XenServer és a Microsoft Hyper-V. A Blancco Virtual ezekben a környezetekben is felül tudja írni az adatokat, anélkül, hogy a működést, vagy az adatközpont produktivitását befolyásolná. A szoftverünk anélkül tud törölni virtuális gépeket az élő környezetekben, hogy más virtuális gépek vagy a fizikai hoszt működését befolyásolná.