Megyei szintű védelem | Blancco minősített adattörlés
A rendőrségnek is jár a védelem
2014-12-17
Az adattörlés kezelése a vállalatoknál
Az adattörlés kezelése a vállalatoknál
2014-12-11
Összes bejegyzés

Megyei szintű védelem

Santa Barbara minősített adattörlő szoftverrel védi a megyei adatokat

Háttér

A kaliforniai Santa Barbara megye számára kiemelten fontos a személyes információk védelme a közel fél millió lakos, 4000 megyei munkavállaló és több ezer cég esetén. Annak érdekében, hogy elkerüljék az adatkiszivárgást az informatikai eszközökön keresztül (pl. PC-k és szerverek), a megyei informatikai csoport figyelemmel kíséri az adathordozók életciklusát a vásárlástól kezdve egészen a megsemmisítésig. A jobb adatvédelem és az életciklus hatékonyabb menedzselése érdekében a megye a Blanccóhoz fordult segítségért. A világon a legtöbb minősítéssel rendelkező adattörlő szoftvereink segítenek abban, hogy biztonságosan eltávolíthassák az eszközökről a már elavult adatokat, és azután megsemmisítsék vagy újrahasznosítsák őket.

A kihívás

A speciális adattörlő szoftverek telepítését megelőzően a Santa Barbara-i munkavállalók többféle lemezfertőtlenítési módszert használtak, azonban a törlésre vonatkozó windowsos módszerek és az ingyenes törlőeszközök akarva-akaratlanul sem biztosították a 100%-os adattörlést. Ráadásul ezek a megoldások nem állítottak ki jegyzőkönyvet a törlésekről, így a megyei IT csapat nem tudta garantálni a biztonságot.

"A lakosok és a cégek bíznak abban, hogy megvédjük a személyes adataikat és a megyei IT eszközöket" - mondta Daniel Milei, Santa Barbara információbiztonsági igazgatója. "Szükségünk volt egy olyan hibamentes, ellenőrizhető módszerre az adateltávolítás területén, mely támogatja az informatikai eszközök biztonságos újrahasznosítását, adományozását vagy megsemmisítését.”

A Blancco megoldása

A Blancco minősített adattörlő szoftvereivel Santa Barbara szabványosította az adattörlési folyamatokat azzal, hogy a legfejlettebb technológiát használja az adathordozók felülírására és fertőtlenítésére. Habár a megye központi IT csapata használja elsősorban a szoftvert, a hálózaton keresztüli adattörlés is lehetséges. Ezen kívül a Blancco lehetővé teszi a vezető rendszergazdának, hogy szétossza a törlési jogokat, emellett pedig jegyzőkönyvekkel támogatja az auditálási folyamatokat.

"A minősített adattörlés lehetővé teszi a megye számára az adatok következetes megsemmisítését, a törlési algoritmusok pedig biztosítják a leghatékonyabb fertőtlenítést" - folytatja Milei. "A Blancco lehetővé teszi az IT csapat számára, hogy több megyei részleget is menedzseljen, és a felhasználók között hierarchiát alakítson ki a riportok megtekintésére vonatkozóan a speciális meghatalmazások és privilégiumok segítségével."

Konklúzió

A Blancco minősített adattörlő szoftverei ellenőrizhető folyamatokat biztosítanak és egyensúlyt teremtenek Santa Barbara biztonsági politikájában, és segítséget nyújtanak a megye számára abban, hogy megakadályozzák a komoly adatkiszivárgást.

"A legjobb gyakorlatot sikerült bevezetnünk az adatvédelmi felelősség szempontjából. Meg vagyok győződve arról, hogy a megye nagymértékben csökkentette az adatkiszivárgás lehetőségét, és az adattörlő szoftver használata jelentős szerepet játszik a biztonsági folyamatok fejlesztésében" - mondta Milei. "A Blancco nemcsak optimalizálja a folyamatainkat, hanem garantálja azt, hogy a lehető legjobb munkát végezzük az adattörlés területén."

"Szükségünk volt egy hibamentes, ellenőrizhető módszerre az adathordozók minősített törlésére. A Blancco nemcsak optimalizálja a folyamatainkat, hanem garantálja azt is, hogy a lehető legjobb munkát végezzük az adattörlés területén."

– Daniel Milei, a kaliforniai Santa Barbara megye információbiztonsági igazgatója.