Adattörlés Önkormányzatok részére | Blancco minősített adattörlés
Adattörlés Önkormányzatok részére

A Blancco kedvezményesen biztosítja minősített adattörlési megoldásait önkormányzatok számára

A Blancco bemutatása

A Blancco adattörlési rendszere többek között NATO, Common Criteria, TÜV-Süd és CESG minősítéssel rendelkezik. Emellett a Blancco megoldását választotta az Európai Bizottság, Magyarországon pedig tesztelte a Nemzeti Biztonsági Felügyelet.

A rendszer minden törlési eseményről elektronikusan aláírt jegyzőkönyvet állít ki, mely segít a törlési események nyilvántartásában.

A Blancco a világ vezető gyártója a menedzselt, megbízható és minősített adattörlés területén, a cég adattörlési megoldásai a nemzetbiztonsági szervezetek, a rendőrség, a pénzügyi szolgáltatók és a számítógép újrahasznosítással foglalkozó szervezetek első számú választása az adattörlésben.

A Blancco segítségével elvégzett törléseket minden biztonsági audit (pl. ISO 27001) elfogadja, de még ennél is fontosabb, hogy azt az adatot, amit a Blancco töröl, semmilyen technológiával nem lehet visszaállítani. Magyarországon a Kürt Információbiztonsági és Adatmentő Zrt. tesztelt egy fertőtlenített merevlemezt, természetesen ez a cég sem tudott adatokat visszaállítani.

Mivel a Blancco lehetővé teszi a leselejtezni kívánt adathordozók újraértékesítését vagy ismételt felhasználását, így lényegesen javítja az informatikai eszközök megtérülését.

Az 1997-ben alapított Blancco ügyfeleinek száma már 2005-re meghaladta a 3 milliót. Annak köszönhetően, hogy a vállalat kizárólag az adattörlésre koncentrál, megoldásokat tud biztosítani minden cégméretre, és megfelel minden ide vonatkozó technikai és minősítési követelménynek.


Miért fontos?

A KPMG független tanulmánya szerint a biztonsági incidensek 10 százaléka a helytelen leselejtezéshez kapcsolódik: a leselejtezett adathordozókon még maradhatnak adatok, és ha ezek illetéktelen kezekbe kerülnek, az visszaélést eredményezhet. Érdekesség, hogy a helytelen leselejtezés majdnem ugyanannyi biztonsági incidenshez vezet, mint amennyit a hackerekhez kapcsolhatunk (12%).

Ismert tény, hogy az egyszerű formázás, vagy akár a Windows újratelepítése sem oldja meg ezt a kérdést: olyan megoldásra van szükség, mely a leselejtezni kívánt merevlemezek teljes területét fertőtleníti, és 100%-ban garantálja, hogy azokon semmilyen adat nem marad.

A Blancco nyilvántartási rendszere és menedzselhetősége

A Blancco 19 különböző törlési algoritmust támogat, és minden egyes kiállított jegyzőkönyvet digitális aláírással lát el, amely lehetővé teszi, hogy a jegyzőkönyv adatai ne kerülhessenek módosításra.

A Blancco jegyzőkönyveket a Blancco Management Console tartja nyilván, és teszi visszakereshetővé. A törlési folyamat végén automatikusan előálló jegyzőkönyvek egyértelmű információkat tartalmaznak arra vonatkozóan, hogy a törlést ki, mikor, milyen törlési algoritmussal végezte el, valamint tartalmazzák a fertőtlenített eszköz fizikai azonosítóit (például sorozatszámát), valamint a törlés eredményességére vonatkozó információkat.


Adattörlési csomagok önkormányzatok számára

Az alábbi kedvezményes adattörlési csomagjaink érhetőek el önkormányzatok számára:


XS

20 számítógépes környezetre

  • NATO és Common Criteria minősített, jegyzőkönyvezett, auditálható adattörlés
  • 20 törlési kredit

S

50 számítógépes környezetre

  • NATO és Common Criteria minősített, jegyzőkönyvezett, auditálható adattörlés
  • 50 törlési kredit

L

120 számítógépes környezetre

  • NATO és Common Criteria minősített, jegyzőkönyvezett, auditálható adattörlés
  • 120 törlési kredit

XL

250 számítógépes környezetre

  • NATO és Common Criteria minősített, jegyzőkönyvezett, auditálható adattörlés
  • 250 törlési kredit

Fontos információk: Minden csomag segítségével megvalósítható a NATO és Common Criteria minősített, jegyzőkönyvezett és auditálható adattörlés a leselejtezni kívánt számítógépekről és notebookokról. Minden csomag igénybevételének feltétele egy HASP kulcs megvásárlása, melynek egyszeri költsége nettó 35 ezer forint. Ez a titkosított hardverkulcs tartalmazza a Blancco krediteket. A HASP kulcs bármikor, tetszőleges mennyiségben újratölthető kreditekkel.

Szállítás:A szoftvertermékek szállítása ISO képfájlok formájában történik.

Terméktámogatás: Az ajánlatban foglalt emelt szintű gyártói terméktámogatás tartalmazza a folyamatos szoftverfrissítéseket, valamint a gyártói terméktámogatást hétfő és péntek között, helyi idő szerint reggel 7 és délután 5 óra között. A gyártói terméktámogatást magyar nyelvű e-mailes és telefonos terméktámogatás egészíti ki.

Szállítási határidő:A szoftvertermékek esetében a megrendeléstől szállított egy hét, a hardvertermékek esetében visszaigazolás alapján.